Tillskärarakademin

Tillskärarakadmin i Göteborg var en fin skola. Den ska flytta till hösten så lokalerna spelar ingen roll egentligen. Men det var en trevlig stämning och lärarna verkade bra. Jag blev mest intresserad av den ettåriga utbildningen ”mönsterkonstruktion och sömnad” och den treåriga skräddarutbildningen som de startar till hösten. Tidigare har de endast haft en tvåårig skräddarutbildning, men nu har de ökat på den till tre år.

Det som svider är de dyra kostnaderna. De har höjt priset på alla utbildningar förutom skräddarutbildningen, som bara kostar 40 000 per år. De andra kostar 50 000. Det är sjukt mycket pengar. Visst, man kan ta merlån. Men det är ju fortfarande bara lånade pengar som man en gång måste lämna tillbaka. En hel skräddarutbildning skulle säkert vara toppen, men toppen till priset av 120 000 kronor?

Jag måste verkligen fundera på det här. Jag vill så gärna läsa skräddare och tillskärarakademin är det enda alternativet nu när Uddevalla inte får starta. Men jag ska absolut söka, jag har inte slopat idén att läsa på tillskärarkademin.
De andra skräddarutbildningarna i Norden och Världen lär ju vara ännu dyrare…

Ja, det tåls att tänka på. I morgon ska vi på besök till Borås, både högskolan och yrkeshögskolan. Spännande!

Annonser

En reaktion till “Tillskärarakademin

  1. Å andra sidan så är det ju det de kostar att gå vanlig skola med csn med, jag har över 100 000 i studieskulder nu och kommer ha ca 250 000 när jag är klar, patrik kommer ha närmare 450 000, så oavsett vad man pluggar så måste man ju betala tillbaka 🙂

    jag tycker absolut att du ska köra! Vill du bli det så är det sjukt värt!

    Love u!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s